sobota 9. února 2013

Domácí Arašídové máslo

Vystavil Tyna v 10:28
Arašídové máslo jsem dříve neměla moc v lásce, asi to bylo tím, že jsem ho jedla pouze samotné, myslela jsem si jak to bude skvělé jíst jen tak ze skleničky, jako to bylo ve všech amerických filmech :D První pocity co jsem měla když jsem poprvé ochutnala byly opravdu smíšené, bylo na mě opravdu suché a nečekala jsem, že bude slané, asi jsem očekávala víc (čekala jsem něco na způsob Nutelly). A pak jsem na jednom blogu viděla fotku kde bylo namazané na toustu a na vrchu nakrájený banán, tak jsem si řekla, že ho zkusím takhle....a pak to začalo Arašídové máslo s banánem se stalo mou závislostí, a nejen s banánem postupně jsem zkoušela i jiné kombinace např.: s jablkem atd... Začala jsem si ho dávat i do jogurtů a teď se moje snídaně snad ani neobejde bez lžičky oného "Božského" másla :). Najednou však moje sklenička od Mark and Spencera začala ubývat, pomalu ale jistě, tak jsem si řekla proč si neudělat vlastní poctivé sama. Zkoumala jsem několik postupů na internetu, všude ale kromě arašídů přidávali i různé oleje atd.. Toho jsem se celkem bála, chtěla jsem si udělat 100% Máslo z arašídů, tak jsem to zkusila po svém.
Použila jsem:
250g Pražených a nesolených Arašídů
1 kávovou lžičku medu( v plánu jsem měla se bez něj obejít, ale neodolala jsem)
Postup:
Arašídy jsem nejprve ještě trochu opražila na pánvy(olej není třeba), arašídy už začaly trochu pouštět olej. Poté jsem je hodila do našeho 100 letého foodproccesoru. A začala je postupně mlét. To bylo randálu, až se divím, že na mě nezavolali sousedé policii za porušovaní poledního klidu :) No arašídy byly nejdřív v takové konzistenci jako má strouhanka, nevypadalo to moc nadějně, ale nezvdávala jsem to...mlela jsem a mlela. Z robotu už se začala uvolňovat vůně pražených arašídů a konečně se moje strouhanka začala měnit na "Extra Crunchy" máslo :D. Já jsem však neměla dost, chtěla jsem mít "Smooth" konzistenci, a proto jsem mlela dál. V nějakém receptu jsem četla, že stačí mlét 8-10 min....pfff blbost já ho mlela minimálně 20 minut :D, ale bohužel jsem uplné "Smooth" konzistence nedosáhla, jelikož robot už se začal ohřívat a já jsem naší starou dámu nechtěla pokoušet. Poté jsem přidala lžičku medu a dala do sklenice. Už se moc těším až si ho namažu na toust :D















0 komentářů:

Okomentovat

 

Dnešek je ten zítřek, o kterém jsi mluvil včera. Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos